Ridica gratuit comanda din magazinul BooMag.ro, Popesti-Leordeni, Ilfov, Drumul Fermei 73A.

Ghid achizitie bicicleta copii: Cum sa aleg bicicleta potrivita pentru copilul meu?

Ghid achizitie bicicleta copii: Cum sa aleg bicicleta potrivita pentru copilul meu?



Copilaria este cea mai frumoasa etapa din viata noastra. De ce sa nu iti ajuti copilul sa pastreze cele mai frumoase amintiri tot restul vietii, cum ar fi prima bicicleta?

Primii pasi in lumea biciclitului sunt cei mai importanti, deoarece atunci descoperim placerea si adrenalina mersului pe bicicleta. Echilibrul se poate descoperi foarte usor cu o bicicleta potrivita varstei, dar mai important, a inaltimei copilului dumneavoastra. Da, stim, unii dintre noi am deprins tainele acestuia cu bicicleta parintilor sau a bunicilor, care era de 2 ori mai mare decat noi. Cei mai curajosi am invatat sa pedalam si am invins primele cazaturi care au fost destul de dureroase, insa multi au renuntat si au prins "frica de bicicleta". Astazi, totul este mult mai usor cand avem la dispozitie o gama diversificata de biciclete pentru toate varstele, tot ce trebuie sa facem este sa alegem cu grija dimensiunea bicicletei in functie de inaltimea copilului, iar pedalatul se va transforma in cea mai frumoasa amintire a copiilori din zilele lungi si insorite de vara.



Alege bicicleta pentru copii tinand cont de urmatoarele sfaturi:



Bicicleta fara pedale este destinata copiilor cu inaltimea intre 75 si 85 cm, mai precis, incepand cu varsta de 2 ani. Este perioada in care copilul tau va descoperi echilibrul si va invata sa ocoleasca micile obstacole. Aceasta este perioada ideala de acomodare cu o bicicleta.

Bicicleta pentru copii de 12 inchi sau prima bicicleta cu roti si pedale este ideala pentru copiii cu inaltimea intre 80 si 100 cm, respectiv intre 2 si 4 ani.

Bicicleta pentru copii de 14 inchi este ideala pentru micutii care descopera acest sport dupa varsta de 3 ani sau mai bine spus pentru copii cu inaltimea cuprinsa intre 95 si 105 cm.

Bicicleta pentru copii de 16 inchi este alegerea excelenta pentru copii cu varsta intre 4 si 6 ani si cu inaltimea intre 105 si 120 cm. Aceasta etapa este caracterizata de eliberarea de rotile ajutatoare. Aici copilul tau se va simti un erou, plin de incredere de sine atunci cand va intelege ca a reusit, ca rotile ajutatoare pentru bicicleta sunt de domeniul trecutului.

Bicicleta pentru copii de 20 inchi sunt destinate copiilor cu varsta intre 6 si 10 ani sau cu inaltimea intre 120 si 130 cm. De la aceasta varsta incepe diversificarea bicicletelor. Vom intalni biciclete pentru fete cu cadrul polivalent sau biciclete pentru baieti, cele in stil MTB. De asemenea vom intalni biciclete cu o singura viteza sau cu mai multe, biciclete fixe sau cu suspensii si biciclete cu frane pe saboti sau cu frane pe disc.
Este bine de inteles nivelul de tehnicitate la care a ajuns copilul tau inainte de a lua o decizie de cumparare in aceasta perioada de varsta. Stim, tentatia copiilor este mare pentru biciclete cat mai sofisticate, insa, daca copilul tau abia a descoperit mersul pe bicicleta sau daca inca are probleme de echilibru, este de preferat sa iti indrepti atentia catre o bicicleta simpla, care sa fie usor de manevrat. Fara frane pe disc, fara viteze. In acelasi timp, daca observi ca micutul tau devine un maestru pe bicicleta, iti arata deja cum se merge fara o mana sau fara maini, o bicicleta simpla nu il va mai motiva, asadar va trebui sa faci o alegere mai scumpa si sa iti indrepti atentia catre bicicletele cu mai multe viteze si cu suspenise cel putin pe furca din fata. 

Bicicleta pentru copii de 24 inchi este cea mai mare marime de bicicleta destinata copiilor si se adreseaza celor cu varsta de peste 9 ani si o inaltime de peste 130 cm. In aceasta perioada de varsta regulile sunt similare cu cele de la masura anterioara de bicicleta, insa aici intampinam mult mai multi copii priceputi in sportul pe doua roti si care vor dori o bicicleta performanta, cel putin cu mai multe viteze pentru a ii ajuta sa ocoleasca toate obstacolele.




 
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!