Ridica gratuit comanda din magazinul BooMag.ro, Popesti-Leordeni, Ilfov, Drumul Fermei 73A.

Camera bicicleta

Afiseaza: 1-24 din 223 produse

 Filtre
Ce sunt camerele pentru bicicleta?

Camera pentru bicicleta este o structura asemanatoare cu balonul care poate fi umflata si dezumflata de mai multe ori prin intermediul unei valve. Camera pentru bicicleta reprezinta perna ta de aer, care, umflata in interiorul cauciucului de bicicleta, va ofera o plimbare sigura si confortabila.

Cu exceptia bicicletelor cu roti tubeless, toate celelalte au camere in interiorul cauciucurilor. Avand in vedere gama variata de camere pentru bicicleta, alegerea camerei potrivite pentru bicicleta ta poate fi o adevarata provocare.


Ce camera am nevoie pentru bicicleta mea?

Camerele pentru bicicleta sunt disponibile într-o gamă variata de dimensiuni, precum și în două tipuri principale de valve. Aceștia sunt cei doi factori cheie de luat în considerare atunci când alegeți camera pentru bicicleta.

Dimensiuni


Dimensiunile la camerele de bicicleta variaza in functie de circumferinta rotii si de latimea anvelopei.
Diametrul: In functie de tipul de bicicleta pe care il folositi camera poate varia, de la bicicletele de copii care folosesc de regula camere intre 12 si 24 inch, la cele MTB cu camere de 26 inch, 27,5 inch si 29 inch sau cele de sosea si oras cu camere de 28 inch.
Latimea cauciucului/ balonul: Există cauciucuri de bicicleta late - downhill și cauciucuri de bicicleta înguste - cross-country. Alegerea gresita a camerei pentru bicicleta netinand cont de latimea cauciucului poate duce la nepotrivirea acesteia cu anvelopa.

Există două modalități de a vă asigura că alegeti dimensiunea corecta a camerei pentru bicicleta:
1. Verificați pereții laterali ai anvelopei: cel mai bun mod este să priviți marcajele de pe peretele lateral al anvelopei. Imprimat pe anvelopă ar trebui să fie ceva de genul „700x23c” pe o bicicletă de sosea sau „29x1,9” pe o bicicletă de munte. Primul număr din această sintagma se referă la circumferința roții, iar cel din urmă se referă la lățimea anvelopei. Marcajele suplimentare de pe peretele lateral al anvelopei pot include dimensiunea Organizației Internaționale de Standardizare (ISO). Acest lucru ar arăta ca "23-622" pentru o anvelopă de 700x23c sau "50-559" pentru o anvelopă de 26 "x1,9".

2. Cealaltă modalitate de a identifica dimensiunea roții și a anvelopei este să vă uitați la specificațiile bicicletei pe care ar trebui să le puteți găsi pe site-ul producătorului. (Presupunând că nu ați modificat specificațiile din momentul în care ați cumpărat inițial bicicleta), apoi căutați dimensiunea anvelopei în descrierea produsului, cum ar fi „Anvelope: Continental UltraSport 700x25c”.


Tipul valvei - Auto (Schrader) sau Presta?

Valva este utilizată pentru umflarea și dezumflarea camerei. Există două tipuri principale de valve disponibile; Auto (Schrader) și Presta. Este foarte usor sa faceti deosebirea intre cele doua tipuri de valve pentru camera de bicicleta. Cea Presta este ingusta si lunguiata, in timp ce valva Schrader este mai scurta si mai groasa si este identica cu valva folosita la autovehicule.

Acum, pentru ca ai aflat ce tip de camera pentru bicicleta ti se potriveste, o poti cauta in magazinul nostru online boomag.ro.

Cumpara acum de pe www.boomag.ro camera potrivita pentru bicicleta ta la preturi avantajoase si cu livrare rapida in 1 - 2 zile lucratoare direct din stocul magazinului.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!