Ridica gratuit comanda din magazinul BooMag.ro, Popesti-Leordeni, Ilfov, Drumul Fermei 73A.

Top 5 beneficii manusi bicicleta

Top 5 beneficii manusi bicicleta

Lungi sau scurte, de copii sau de adulți, oare de ce trebuie să purtăm mănuși când mergem cu bicicleta? Răspunsul evident este pentru confort. Însă mănușile oferă ceva mai mult decât confort.  Pe lângă faptul că arată cool, mănușile pentru biciclete au și multe funcții.

Cuprins
Top 5 beneficii mănuși bicicletă
Tipuri de mănuși

Din ce material sunt făcute mănușile?
Sisteme de închidere mănuși
Cum alegem mărimea potrivită? 
Îngrijirea mănușilor
Concluzie
 

Primele 5 beneficii pentru care mănușile sunt considerate un accesoriu important pentru un ciclist:

1.      Confortul

Unul dintre cele mai evidente avantaje ale purtării mănușilor este confortul. Căptușeala de pe partea interioară a mănușilor, plasată corect, ajută la amortizarea vibrațiilor resimțite de biciclist, prin ghidon, în mâini.

Când petreci mult timp pe bicicletă, exerciți presiune asupra nervilor ulnari și mediani și automat apar amorțeala, furnicăturile sau chiar durerile la degete. Acest lucru afectează puterea de prindere și modul de control al bicicletei. Purtarea mănușilor iti asigură un confort optim în timpul curselor lungi
.

 
2.      Siguranța în timpul cursei

Când pedalezi pe șosea, va există întotdeauna riscul de accident. Nu te aștepti niciodată să se întâmple un astfel de moment, așa că este mai bine să fii pregătit pentru cazul în care se întâmplă. Frecvent, atunci când cazi de pe bicicletă, reflexul este de a întinde mâinile pe șosea pentru a proteja restul corpului. Mănușile pot acționa ca un prim strat util de apărare, pentru a preveni tăieturile și zgârieturile dureroase.

Și nu doar solul este periculos. Soarele poate să nu pară o amenințare la inceputul cursei, dar când petreci toată ziua cu mâinile pe ghidon, mâinile sunt predispuse la arsuri solare pe partea dorsală. Le poți acoperi cu o pereche de mănusi de vara din material respirabil.

 
3.     Aderența pe ghidon

Din cauza încordării, mâinile tind deseori să transpire și pot aluneca cu ușurință în jurul ghidonului. Mănușile ajută la absorbția transpirației, menținând mâinile uscate. Totodată, ele iți permit o prindere sigură pe ghidon în orice moment. În egală măsură, mănușile sunt utile și atunci când ești prins de ploaie sau te afli în condiții cu umiditate crescută.


4.      Încălzirea mâinilor

Mănușile sunt deosebit de utile atunci când ieși cu bicicletă pe vreme rece sau chiar dimineața devreme, deoarece ghidonul și degetele sunt primele care interacționează vântul care vine din față. Mănușile speciale de iarnă sunt cu degete și sunt mai groase decât cele obișnuite. Aceste mănuși au și un material izolator încorporat.

Pentru cicliștii experimentați, coborârea sau pedalatul rapid pot face ca mult aer rece să lovească degetele. În anumite cazuri, poate deveni atât de rece încât duce la amorțirea mâinilor. Acest lucru nu este niciodată bun, mai ales că degetele tale sunt responsabile pentru frânare și menținerea direcției.


5.      Prevenirea accidentărilor

De multe ori, bicicliștii pun tensiune excesivă pe mâini – în special bicicliștii de șosea. Din acest motiv, sunt predispuși să sufere de „paralizie de ghidon”. Este o leziune cauzată de compresia prelungită a unui nerv de la încheietura mâinii.

Durerea poate fi severă și ai putea risca să suferi și de leziuni ale nervilor. Purtarea mănușilor poate ajută la dispersarea forței aplicate acestor nervi și la reducerea șanselor de a te răni.

 

Tipuri de mănuși bicicletă:

  • Mănuși cu degete /mănuși fără degete;

  • Mănuși adulți/ copii.

 
1. Mănuși bicicletă fără degete
manusi fara degete

Mănușile de șosea sunt, de obicei, fără degete și au o țesătură respirabilă pe partea dorsală a mâinii, pentru a permite circulația aerului și transferul de umiditate. Materialul din palmă este mai gros și  mai durabil deoarece ia contact direct cu ghidonul. Tot aici, mai există și un strat de gel sau spumă care amortizează șocurile asupra nervului ulnar. Benzile dintre degete ajută și ele la îndepărtarea rapidă de pe mână. Unele modele au inclusiv benzi reflectorizante, pentru a fi mai vizibil pe timpul nopții. Sezonul recomandat este primăvara-vara.

Vezi aici modele de mănuși bicicletă fără degete.

2. Mănuși bicicletă cu degete
manusi cu degete

Mănușile  MTB sunt cu degetele acoperite pentru protecția împotriva crengilor, a pietrelor sau alte pericole întâlnite adesea pe traseu. În comparație cu mănușile de șosea, mănușile cu degete au căptușeală spre exteriorul palmei și în partea superioară pentru o protecție suplimentară. La vârful  degetelor, unele mănuși prezintă materiale conductoare electric pentru a putea folosi în continuare smartphone-ul, GPS-ul  sau alte dispozitive cu ecran tactil.  Sezon recomandat pentru ele este toamna-iarna. Mănușile de mecanică sunt potrivite pentru momentele în care ai făcut o pană sau vrei să-ți gresezi lanțul.

Vezi aici modele de mănuși bicicletă cu degete.
 
3. Mănuși bicicletă copii
Mănușile de copii vin în culori vibrante, cu supereroi sau prințese din desenele animate, potrivite atât pentru băieți, cât și pentru fete. Ele oferă o umplutură amplă în jurul palmei și a degetelor, iar degetul mare este acoperit cu un material moale, absorbant pentru nasul care curge constant. Când vremea este rece și copilul vrea să meargă cu bicicletă în parc, o pereche de mănuși îl va proteja de înghețarea degetelor sau de riscul de a se răni în cazul unui accident.

Vezi aici modele de mănuși bicicletă copii.
 
4. Mănuși bicicletă adulți
Ajută mănușile pedalatul? Un ciclist știe că prima conexiune cu bicicletă se află la nivelul mâinilor, de aceea e nevoie de protecția lor în timpul pedalatului pentru a putea frâna și ghida bicicleta în condiții optime. Cu o pereche potrivită de mănuși, aderența față de manșoane  și confortul în momentul expunerii  vor fi maxime.

Vezi aici modele de mănuși bicicletă adulți.
 

Din ce material sunt făcute mănușile?

Printre cele mai comune materiale întâlnite în compoziția mănușilor, regăsim:

  • Poliester – un material durabil, rezistent la uzură;

  • Pielea (sintetică sau reală) – des întâlnită, cu orificii pentru ventilația aerului, oferă aderență pe palmă;

  • Poliuretan (des întâlnit în descrierile de produse ca PU) – ajută țesăturile să rămână moi și respirabile;

  • Nailon- fibră sintetică, rezistență la apă;

  • Elastan – material care se poate întinde foarte mult și apoi poate reveni la forma inițială, fără distorsiuni;

  • Mesh – structuri mici de fibre cusute ca o plasă, pentru o ventilație mai bună;

  • Gel/Spumă – absorb șocurile, sunt amplasate de obicei în palme;

  • Cauciuc – regăsit în mănușile de iarnă, pentru a preveni pătrunderea apei;

  • Primaloft – izolează mănușile;

  • Neopren – cauciuc sintetic care rămâne stabil și flexibil la diverse condiții și temperaturi.

 
Sisteme de închidere mănuși

Cu toții ne amintim momentele în care ne dorim să scoatem mănușa din mâna dar nu o putem prinde după încercări repetate. Sistemul de închidere este partea care fixează mănușa de mână și poate fi de mai multe tipuri:

  • Cârlig și buclă de fixare (Velcro) - suprafață din naylon compusă din cârlige minuscule care se prind de buclele minuscule din pâslă;

  • Crestătura în V;

  • Bandaj.

Cum alegem mărimea potrivită?

Fiecare furnizor vine cu un ghid de mărimi orientativ, baza fiind măsurarea palmei. Mărimile sunt cele obișnuite: XS, S, M,L,XL, XXL disponibile pentru adulți și copii. Dacă esti între mărimi, alege mărimea mai mare. Ca și sfat, dacă nu puteți  strânge degetele în pumn, înseamnă că mănușile sunt prea strâmte. Dacă formează pe palmă niște cute, înseamnă că sunt prea largi.

 
Îngrijirea mănușilor. Cum spălăm mănușile de bicicletă?

Este important să spălăm frecvent mănușile de bicicletă deoarece transpirația poate duce la descompunerea țesăturilor și acumularea unor bacteria, care pot provoca iritații și mirosuri neplăcute.
Înainte de a le spăla, trebuie închise curele Velcro ( dacă există), deoarece ele se vor îmbâcsi cu alte scame sau resturi, făcându-le inutile. Recomandăm punerea lor într-un sac mic de rufe, ele fiind ușor de deteriorat în mașina de spălat.

Mănușile se curăță alături de celelalte piese din echipament, cu apă rece și cu un detergent ușor abraziv. Atenție la apa caldă! Poate usca pielea și elastanul din compoziție, gelul din palmă chiar se poate topi la temperaturi ridicate.
Uscarea mănușilor nu ar trebui să fie făcută la mașină, ci doar la aer. Uscarea la mașină poate modifica materialul iar fixarea pe mâna ar putea fi modificată.

Nu în ultimul rând, respectați instrucțiunile furnizorului! Ele sunt prezentate pe eticheta din interior.


Concluzie

Îți aminteșți acel sentiment când mâinile tale sunt pe ghidon și temperatura scade? Cred că suntem cu toții de acord că sentimentul este departe de a fi confortabil. Achiziționarea unei perechi bune de mănuși de iarnă merită toți banii! Te va face să zâmbești de fiecare dată când ești pe bicicletă, în timp ce colegii tăi se luptă cu frigul și transpirația de pe ghidon.

Suntem convinși că vei găsi în gama noastră largă de mănuși de iarnă ceva care să îți placă! Și nu uita că o bună protecție împotriva intemperiilor este esențială atât iarnă, cât și vara. Mănușile de vară nu sunt doar un accesoriu, ele oferă protecție și sprijin. Acum că știi ceva mai multe despre mănuși, îți vei putea acoperi mâna atât iarnă, cât și vara, cu mănușile potrivite!

 
 
 
 
 
 
 

 

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!